Reteaua de socializare Facebook spune ca va pune la dispozitia utilizatorilor daca au dat Like sau urmaresc conturi create de organizatii care duc campamii de dezinformare, relateazaThe Guardian.

Foto:

Facebook a promis sa le spuna utilizatorilor daca le-a placut sau au dat "Follow" unui membru al celebrei "armate de troli" din Rusia, care este acuzata ca incearca sa influenteze alegerile in Statele Unite si in Regatul Unit.

Reteaua sociala declara ca va crea un instrument care sa permita utilizatorilor sa vada daca au interactionat cu o pagina Facebook sau cu un cont Instagram creat de Agentia de Cercetare pentru Internet (IRA), o organizatie sustinuta de stat din St Petersburg, care desfasoara operatiuni de dezinformare online.

"Este important ca oamenii sa inteleaga cum actorii straini au incercat sa divizeze si sa inspire neincrederea folosind Facbook inainte si dupa alegerile din 2016 din SUA. De aceea, dupa ce am descoperit informatia, am facut mereu public" si am dat informatia anchetatorilor. De aceea construim acum un instrument pe care il anuntam astazi", arata compania intr-un comunicat.

Instrumentul nu va fi capabil sa avertizeze cine ar fi putut vedea continutul creat de IRA.

Compania estimeaza ca peste 140 de milioane de oameni care au conturi de Facebook si Instagram ar fi intrat in contact cu povesti create sau publicate de una dintre acele pagini sau unul dintre acele conturi create de rusi.