eMAG anunta ca investeste 300 de milioane de lei intr-un depozit de 120.000 mp pentru a-si extinde capacitatea logistica si a acoperi nevoile de livrare catre clienti in urmatorii ani. Noul depozit va sustine strategia eMAG de dezvoltare la nivel regional si va fi construit de la zero pana la pana la inceputul anului 2019. Depozitul din judetul Giurgiu reprezinta prima etapa dintr-un plan de investitii majore pe termen lung, care va duce la crearea a peste 4.000 de locuri de munca, promite compania.

Intr-un depozit eMAGFoto: eMAG

"Noul depozit va sustine cresterea rapida a eMAG ca brand romanesc la nivel regional si va imbunatati procesele logistice legate de produsele voluminoase. Investitia pe care o facem va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locala si va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui numar mare de locuri de munca, (...) Este cea mai mare investitie a eMAG de pana acum si ne propunem sa o finalizam pana la inceputul anului 2019," a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii si mari (televizoare, masini de spalat, frigidere, aspiratoare, etc.) si va avea o capacitate de 3 milioane de unitati, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei. Pe langa spatiul de depozitare, o buna parte din investitie a fost alocata pentru tehnologia de sortare automatizata si predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare si sortere automatizare. In varful de activitate, 200 de camioane cu marfa vor putea fi incarcate zilnic la depozit.

Noul depozit va fi construit intr-o zona cu acces la autostrada, la iesire din Bucuresti, in judetul Giurgiu, in apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o imbunatatire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialisti si operatori de logistica in prima etapa de dezvoltare, urmand ca numarul acestora sa creasca in urmatorii ani. eMAG a achizitionat o suprafata de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.

eMAG va incheia anul cu afaceri de 800 milioane euro in tarile unde este prezenta si la anul si-a propus sa atinga miliardul de euro.