Cu totii ne dorim sa avem o conexiune la internet mai rapida, iar ajutorul nesperat ar putea veni din adancurile pamantului. Este vorba despre un mineral rar, descoperit prima data in Muntii Urali, din Rusia, scriePlaytech.

HotNews.roFoto: Hotnews

La aproape doua secole de la descoperirea lui de catre Lev Prevoski, in 1839, oamenii de stiinta sunt incantati ca mineralul prezinta anumite proprietati care ar putea fi exploatate pentru a ne oferi internet mai rapid.

Mineralul este cunoscut ca perovskit, fiind oxid de calciu si titan. Acesta are o structura cristalina, care poate fi modificata in functie de nevoi. Mineralul a mai fost descoperit si in Arkansas, Elventia, Suedia si Germania, in fiecare dintre aceste zone avand o componenta usor diferita.

In 2009, cercetatorii au descoperit ca pervoskitul poate actiona si ca o celula fotovoltaica naturala, absorbind lumina solara si convertind-o in electricitate. Astfel, au fost demarate experimente pentru a crea celule solare avand la baza acest material. Acum, inginerii au descoperit ca pot folosi spectrul terahertz (THz) pentru transfer de date. Sistemul poate transfera date folosind o lampa cu halogen, in banda THz, si include o compozitie speciala de perovskit, depozitat in straturi subtiri pe siliciu.

Citeste articolul integral pePlaytech.ro.