​Google a anuntat ca va bloca utilizarea YouTube pe doua terminale ale Amazon si a criticat compania condusa de Jeff Bezos pentru ca refuza sa vanda produse hardware Google, scrie Reuters. Cearta dintre cele doua companii nu este noua, dar s-a acutizat si destul de rar se intampla ca doi giganti ai tehnologiei sa se atace public.atat de vehement.

Amazon Echo ShowFoto: Amazon

Google a criticat Amazon pentru ca nu vrea sa vanda produse precum Chromecast si Google Home si, data fiind aceasta lipsa de reciprocitate, Google a anuntat ca aplicatia YouTube nu va mai fi disponibila pe Amazon Echo Show si nici pe Fire TV.

In replica, Amazon a spus ca Google stabileste un precedent dezamagitor prin altfel de actiuni care blocheaza accesul clientilor la o aplicatie deschisa.

Cele doua companii vand produse rivale care conecteaza televizoarele smart la internet. Atat Google Chromecast, cat si Amazon Fire TV sunt foarte populare in SUA, unde fiecare dintre aceste terminale are peste 35 de milioane de utilizatori.

Amazon si Google concureaza si in domeniul cloud computing, dar si la capitolul asistenti vocali, unde Amazon Alexa rivalizeaza cu Google Home, avand insa vanzari mult mai mari decat acesta.