Tesla a ajuns un brand extrem de important pentru masini electrice. Acum se lucreaza la urmatorul nivel: cipuri capabile sa foloseasca inteligenta artificiala, scriePlaytech.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inteligenta artificiala este unul dintre domeniile populare in randul marilor companii de tehnologie in acest moment. Tesla, probabil cel mai popular producator de masini electrice in acest moment a anuntat ca va produce cipuri pentru AI. Anuntul a fost facut de catre Elon Musk la conferinta NIPS.

Au mai existat zvonuri in ceea ce priveste dezvoltarea de cipuri pentru AI, iar in septembrie CNBC anunta ca Tesla avea peste 50 oameni angajati pentru un astfel de proiect. Printre acesti oameni se afla si Jim Jeller, un veteran in aceasta industrie care a lucrat in trecut la AMD si Apple. Acesta s-a alaturat in ianuarie 2016 pe postul de vicepresedinte al diviziei de Inginerie Hardware pentru Autopilot (platforma Tesla pentru masini semi sau complet autonome). Intentia Tesla de a investi in acest cipuri AI se putea observa inca din acel moment.

Acum, Tesla foloseste placi grafice de la Nvidia pentru a oferi puterea necesara de procesare pentru functionalitatea de a se conduce singura. Totusi, un hardware dedicat pentru acest proces ar putea imbunatati sesizabil puterea de procesare fiind permise calcule mai rapide si mai multe variabile sa fie analizate.

Articolul integral, pePlaytech.ro.