In curand, va fi imposibil ca WhatsApp sa iti mai partajeze informatiile in-app cu Facebook, ca ulterior sa fie folosite in personalizarea reclamelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prea putini stiu ca WhatsApp este o companie Facebook. Desi respectiva achizitie a plecat de la 19 miliarde, pentru ca ulterior sa atinga valoarea de 22 de miliarde, internautii obisnuiti nu sunt foarte lamuriti la ce nivel exista o legatura intre cele doua somitati online. La prima vedere, ai fi tentat sa crezi ca WhatsApp este o companie independenta care tine de Facebook doar "pe acte". Realitatea este insa mult mai sumbra, iar autoritatile din mai multe teritorii au decis ca trebuie secerata conexiunea dintre cele doua servicii online.

Autoritatea pentru protectia intimitatii din Franta, CNIL a decis sa ordoneze celor de la WhatsApp sa opreasca partajarea informatiilor utilizatorilor cu compania Facebook. Creatorii popularei aplicatii de chat au o luna pana cand vor fi data amenzi si inaintate penalitati daca nu se conformeaza cu dorintele autoritatilor franceze.

Citeste restul articolului pe Playtech.ro