Samsung are de castigat enorm de pe urma iPhone X, chiar daca Apple si sud-coreenii sunt rivali in ceea ce priveste telefoanele produse, scriePlaytech.ro. Cei de la Apple au avut ambitia de a pune un ecran OLED pe un iPhone, pentru prima data in cei 10 ani de existenta a seriei de telefoane.

Apple iPhone XFoto: Apple

Un simplu ecran n-ar fi fost de ajuns, insa. Apple a trebuit sa se adapteze vremurilor si sa vina cu un ecran fara margini. In plus, din cauza exigentelor companiei legate de standardele de calitate, acestia s-au vazut nevoiti sa colaboreze cu Samsung pentru a putea beneficia de panourile OLED dorite.

iPhone X e un succes pentru companie, iar asta inseamna ca e un succes si pentru marele rival din Coreea de Sud. Compania Samsung Display ar urma sa vanda intre 180 si 200 de milioane de display-uri OLED catre Apple. Doar in 2017, producatorul a livrat 50 de milioane de panouri pentru folosirea pe iPhone X.

Cresterea productiei este atribuita imbunatatirii randamentului liniilor de productie ale Samsung. La inceputul lui 2017, procentajul era de aproximativ 60%, iar acum se apropie de 90%. E si mai impresionant numarul daca luam in considerare ca Samsung atinge cele mai inalte standarde in materie de calitate a display-urilor.

Astfel, compania ar urma sa castige pana la 22 de miliarde de dolari din vanzarea de ecrane catre Apple.

Articolul integral, pePlaytech.ro.