Minciunile nu mai sunt mari sau mici datorita unui program cu inteligenta artificiala. Are o precizie uimitoare, de aproape 90%, in detectarea acestora, scrie Playtech.ro.

Minciunile sunt parte a unui proces sau a unei declaratii la politie, atunci cand vrei sa acuzi sau sa te scuzi pe nedrept. Ca sa stabileasca daca inculpatul este vinovat de vreo infractiune, un judecator si un juriu (in America) trebuie sa analizeze cu atentia persoanele. Chiar si asa, si ei pot gresi daca dovezile cu care vine inculpatul contraataca cu succes sau daca isi face aparitia un martor destul de credibil.

Asta pana acum. Un studiu descrie un sistem bazat pe inteligenta artificiala, care poate identifica "inselaciunea" in videouri. Practic, utilizeaza viziunea computerului pentru a identifica si clasifica micro-expresiile faciale si analiza frecventei audio pentru a alege modele relevante in voci. Acest "clasificator de inselaciune automat" a avut o precizie in descoperirea minciunilor inculpatilor de aproximativ 90%. Performanta AI s-a bazat pe analizarea a 140 de videoclipuri in instanta, in care cativa actori au fost instruiti sa minta.

Citeste restul articolului pe Playtech.ro