Un robot conceput de LG pentru a controla aparatele inteligente din casa a avut o lansare dezastruoasa la targul CES din Las Vegas, dupa ce nu a raspuns la mai multe intrebari demonstrative pe scena. Robotul numit Cloi a fost prezentat de LG ca fiind revolutionar prin modul in care foloseste inteligenta artificiala pentru a controla aparatele, insa esecul dovedeste ca mai este mult de lucru.

Roboti LGFoto: LG Electronics

BBC a relatat ce s-a intamplat cu robotul casnic numit Cloi care nu a dat niciun raspuns la trei intrebari consecutive, in fata publicului care privea amuzat si apoi uimit situatia.

In clipul postat de The Verge esecurile lui Cloi incep la minutul 5, secunda 10

LG a investit mult in roboti si acestia sunt folositi pe aeroporturi, in centre comerciale si pentru a face curatenie prin casa. Acum, la targul CES, LG a venit cu o noua serie de roboti, unul dintre ei numindu-se Cloi, robot gandit sa comande toate aparatele smart din casa.

Cloi nu a raspuns insa deloc la trei comenzi vocale despre masina de spalat, despre ce mancare este pregaatita la cina si despre ce reteta cu pui ar recomanda. Un analist al CCS Insight, citat de BBC, spune ca la prima greseala publicul a crezut ca este o mica problema, la a doua devenea clar ca ceva chiar nu functioneaza, iar la al treilea raspuns care nu a mai venit a fost evident ca lucrurile merg foarte prost.

La multe lansari de produse au fost momente in care unele lucruri nu au functionat, insa in cazul de fata esecul a fost lamentabil fiindca robotul nu a raspuns in mod repetat la comenzi, capacitatile de recunoastere vocala fiind un capitol de care compania este foarte mandra.