Grupul Yahoo! intentioneaza sa anunte reduceri de personal la sfarsitul acestei luni, care ar putea duce la pierderea a sute de locuri de munca, in randul personalului companiei, care numara in prezent circa 14.000 de angajati, titreaza Reuters. In lipsa unor declaratii oficiale din partea celor de la Yahoo!, cifrele vehiculate vorbesc despre concedierea a peste 1.500 de angajati.

Informatii aparute sambata trecuta pe blogul Silicon Alley Insider vorbeau despre o lista de concedieri la Yahoo! de circa 1500-2500 de locuri de munca in urmatoarele doua saptamani. Purtatorul de cuvant al Yahoo!, Diana Wong, nu a dorit sa comenteze aceste informatii.

Surse apropiate intregului proces au precizat pentru Reuters ca "vor fi reduceri de personal", dar ca probabil va fi vorba de sute de locuri de munca si nu de mii. Personalul Yahoo! numara circa 14.000 de angajati la finele anului 2007, in crestere cu circa 2600 de angajati (23%) comparativ cu numai 11.600 de salariati cat avea cu un an in urma. Potrivit acestor surse, Yahoo! se asteapta ca la sfarsitul acestui an, numarul angajatilor sa ramana la aproximativ acelasi nivel ca in 2007.

Yahoo! incearca sa isi revitalizeze afacerea, in conditiile unei concurente tot mai acerbe din partea rivalului Google. Compania se confrunta cu o incetinire a cresterii veniturilor. Pentru trimestrul patru, analistii Reuters estimeaza ca Yahoo! va avea o crestere a veniturilor de circa 15%.