Un grup de hackeri cunoscut ca Dark Caracal fura informatii de tot felul din telefoanele mobile ale utilizatorilor din intreaga lume, scrie Playtech.ro.

Criminalitate ciberneticaFoto: Flickr

La Caracal nu s-a rasturnat si carul cu hackeri, dar iata ca o grupare si un atac informatic poarta acest nume. E vorba de o campanie de phishing desfasurata in mai multe tari din lume, care are ca scop furtul de informatii sensibile din telefoanele mobile ale mai multor categorii de persoane, cum ar fi jurnalisti, avocati sau cadre militare.

Dark Caracal te poate duce cu gandul la faimosul oras din judetul Olt, unde gasesti cimitirul pe strada Invierii si unde a luat foc sediul pompierilor. Dincolo de aceste motive de rusine nationala, Dark Caracal ar fi fost ceva mai bun de exploatat. O grupare de hackeri care reuseste sa activeze de-a lungul a catorva ani si sa fure o multime de date importante e o realizare, chiar daca nu neaparat pozitiva. Din pacate, Dark Caracal n-are de-a face cu orasul macaralei ramasa intre blocuri.

Dark Caracal este, din cate au aflat cercetatorii in securitate, un grup de origine libaneza, care ar putea avea legaturi cu statul. Asta deoarece grupul isi desfasoara actiunea dintr-o cladire a Directiei Generale de Securitate din Liban. Citeste restul articolului pe Playtech.ro