Facebook a dezvoltat un soft care poate determina cat de bogat este un utilizator si in ce clasa sociala este integrat, scrie The Telegraph, care precizeaza ca Facebook a primit un brevet de inventie pentru aceasta "unealta". Facebook se foloseste de cateva criterii pentru a vedea cat de bogat esti: cate terminale folosesti, in ce zona locuiesti si mai ales cat de des calatoresti si faci "checkin" in vacanta.

FacebookFoto: Pexels Photo

Practic Facebook va "antrena" algoritmii pentru ca acestia sa determine rapid din ce clasa sociala face parte fiecare user, informatia fiind apoi foarte utila pentru a determina ce publicitate va vedea acel om pe News Feed.

Facebook se va folosi de o serie de factori, unul fiind numarul de terminale pe care intra in retea, cu cat mai multe, cu atat utilizatorul avand putere financiara mai mare.

Conteaza si zona unde utilizatorul locuieste si ce studii are, insa un criteriu extrem de important tine de locurile unde a calatorit, unde a facut checkin si ce alte destinatii turistice cauta pe internet.

Telegraph noteaza ca nu este clar daca Facebook foloseste in prezent aceasta "unealta" pentru a repartiza utilizatorii in diverse clase.

Un astfel de soft ar fi extrem de util agentiilor de turism, hotelurilor si liniilor aeriene care vor fi dornice sa plateasca pentru ca reclamele lor sa fie cat mai bine directionate catre fiecare utilizator in parte.