​Organizatorii Jocurilor Olimpice din Pyeongchang au confirmat ca in timpul festivitatii de deschidere s-a petrecut un atac cibernetic care a afectat o serie de sisteme, insa au precizat ca niciun element critic nu a deveni nefunctional, scrie Reuters. Organizatorii nu au vrut sa spuna cine a atacat, insa exista doua state suspecte: inamicul istoric Coreea de Nord si Rusia, tara exclusa din cauza programului intens de dopaj.

Pyeongchang 2018Foto: pyeongchang2018

Au fost afectate de atac sisteme legate de internet si de TV, insa organizatorii spun ca nu au fost compromise parti critice ale infrastructurii.

Jocurile Olimpice se tin in Pyeongchang, la doar 80 km de granita cu Coreea de Nord si toata lumea s-a gandit la inamicul istoric al tarii gazda, tara celebra si pentru divizia sa de atacuri informatice.

Un alt stat banuit este Rusia care nu a primit dreptul sa participe la Jocuri cu echipa standard din cauza programului de dopaj in care au fost implicati foarte multi sportivi.

La Pyeongchang sunt prezenti insa sportivi rusi, fiindca vorba de cei care au putut dovedi ca nu au fost parte a programului statal de dopaj.