​Uber a avut trimestrul trecut pierderi de 1,1 miliarde dolari si venituri totale de 11 miliarde dolari din rezervari de curse, investitorii fiind insa de parere ca lucrurile merg intr-o directie pozitiva, mai ales ca pierderile, desi au ramas mari, s-au redus. Compania a avut un 2017 plin de controverse, dar numarul de curse a crescut si Uber a continuat sa se extinda. Obiectivul noului CEO este sa listeze compania la bursa in 2019.

UberFoto: Pexels

In trimestrul precedent Uber avusese pierderi de 1,4 miliarde dolari si venituri totale de 9,7 miliarde dolari. Trimestrul trecut un grup de investitori condus de grupul Softbank a devenit cel mai mare actionar al Uber, companie evaluata la 48 miliarde dolari, in scadere puternica fata de valoarea de 70 miliarde de acum un an si ceva.

Uber a primit 14 miliarde dolari finantare in istoria sa si multi investitori sunt convinsi ca va ajunge sa aiba profit.

Pentru intreg anul 2017 veniturile totale din rezervari de curse au fost de 37 miliarde dolari, iar veniturile nete propriu-zise ale companiei au fost de 7,5 miliarde dolari.

Compania avea lichiditati de 6 miloiarde dolari la final de 2017.

Surse: Financial Times, New York Times