Mark Zuckerberg îşi cere scuze în ziarele britanice pentru scurgerea de date, în urma scandalului Cambridge Analytica
"Este posibil să fi auzit de o aplicaţie cu un test creată de un profesor universitar care a vândut apoi datele a milioane de utilizatori în 2014. Aceasta a fost un abuz de încredere şi îmi pare rău că nu am făcut mai mult la acel moment", a scris Zuckerberg.
El a adăugat că Facebook deja a oprit alte aplicaţii similare din a obţine astfel de informaţii şi limitează cantitatea de date pe care aplicaţiile le pot colecta atunci când un utilizator se loghează cu contul de Facebook.
Totuşi, Zuckerberg a avertizat că aplicaţia folosită de Cambridge Analytica nu este singura care a avut acces la datele personale ale utilizatorilor înainte ca Facebook să îşi înăsprească procedurile.
"Ne aşteptăm să existe şi altele", a precizat el, notând că Facebook investighează toate aplicaţiile care au avut acces la cantităţi semnificative de date înainte ca problema să fie rezolvată.
Zuckerberg a promis că Facebook va interzice aplicaţiile descoperite şi va informa toţi utilizatorii afectaţi.
"Vă mulţumesc că aveţi încredere în această comunitate. Promit că voi face lucrurile mai bine", a încheiat el.
Facebook are 44 de milioane de utilizatori în Marea Britanie, care se află astfel în Top 10 în lume din acest punct de vedere.
Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie şi al consumatorilor, a declarat pentru Bild am Sonntag că scurgerea de date a 50 de milioane de utilizatori Facebook "este complet inacceptabilă" şi a cerut ca Facebook să clarifice câţi utilizatori europeni au fost afectaţi de situaţie.
Scandalul Facebook - Analytica îi face pe aproape jumătate din utilizatorii de social media din Germania „să dea unlike”
România este în plin "război de frontieră". În ce măsură conștientizăm? Și alte câteva întrebări despre Cambridge Analyitica
Percheziție la sediul londonez al companiei Cambridge Analytica
VIDEO Zuckerberg, prima declaratie in scandalul Cambridge Analytica: Este vorba despre un abuz de incredere. / Acceptă să fie audiat de Congres

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Eeh, de-acum, procesarile datelor persoanelor etc. se vor face mult mai discret si securizat, sub aparente solide de legalitate prin GDPR.