Facebook a admis într-o postare, miercuri. că meniurile sale cu setări de confidențialitate sunt complicate șl greu de găsit, compania anunțând o simplificare serioasă. Schimbarea va fi importantă mai ales pentru smartphone-uri ”În locul meniurilor care se întind pe 20 de ecrane, totul va putea fi accesat dintr-un singur loc”, spune compania, presată din toate părțile să dea explicații și să facă modificări, după scandalul Cambridge Analytica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Compania admite că utilizatorii au spus cât se poate de clar că sunt foarte greu de găsit ”setările” de confidențialitate, dar și meniurile pentru alte tipuri de ”reglaje”. Meniurile Facebook sunt complicate de mulți ani și tocmai din acest motiv destul de puțină lume are răbdare să le ”răsfoiască”. A trebuit să vină uriașul scandal și presiune mare, pentru ca Facebook să aducă simplificări.

În consecință, Facebook spune că a redesenat meniurile, pentru ca oamenii să ajungă cât mai repede la capitolul căutat, nu să ”sape” minute întregi prin meniuri și sub-meniuri.

Compania spune că aceste ”măsuri suplimentare” vor deveni realitate în câteva săptămâni.

Facebook a adăugat și o ”scurtătură”, Privacy Shortcuts, de unde poți să îți controlezi mult mai simplu datele și unde există explicații clare despre ce poti face mai departe.

Compania mai spune că în noile meniuri va fi mult mai ușor să găsești diferite informații pe care le-ai postat în trecut, și mai ales să le ștergi. Facebook mai promite și că va aplica schimbări și la ”Declarația de drepturi și responsabilități” care reprezintă condițiile de utilizare a serviciilor.