​Datele personale de la 150 de milioane de utilizatori ai unei aplicații de nutriție creată de producătorul de echipament sportiv Under Armour au ajuns pe mâinile hackerilor, însă compania spune că datele esențiale sunt criptate, scrie BBC. Datele în cauză conțin numele userilor, adresele de e-mail și parolele, iar aplicația în cauză se numește MyFitnessPal.

Hackerii nu au obținut însă și date de pe carduri sau numere de permise de conducere, iar incidentul s-a întâmplat în februarie și Under Armour a aflat pe 25 martie, fiind foarte rapidă în a comunica public ce s-a întâmplat. Compania spune că parolele erau protejate printr-un sistem avansat de criptare.

Under Armour a trimis e-mail-uri utilizatorilor și îi sfătuiește să își schimbe parola de acces în aplicație.

MyFitnessPal este o aplicație prin care utilizatorii își pot monitoriza dieta și își pot crea programe personalizate de fitness.

Under Armour este o companie americană de echipament sportiv, cu sediul în Baltimore, SUA. A luat ființă în anul 1996, fondator fiind Kevin Plank - fost căpitan al echipei de fotbal american a Universității din Maryland.

Scopul Under Armour este acela de a se lupta în SUA cu Nike, însă asaltul pe piața europeană este unul evident. Din 2012, compania americana îi "îmbracă" pe cei de la Tottenham (Premier League).