​Facebook este în centrul unei noi controverse, după ce Buzzfeed a publicat o notă internă a unui vicepreședinte care arăta că important este ca Facebook să crească, orice ar fi, chiar dacă asta înseamnă că rețeaua ar putea fi folosită de teroriști și ar putea să moară și oameni în urma unor atacuri plănuite pe Facebook. Mark Zuckerberg a răspuns acum, spunând că este în total dezacord cu circulara și că Facebook nu consideră niciodată că ”scopul scuză mijloacele”. Și autorul notei a spus acum că nu era de acord cu ce a scris, nici când a redactat textul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nota internă este din 2016 și îi aparține lui Andrew “Boz” Bosworth, vicepreședinte Facebook. El spunea că este ”de facto” bun orice lucru care permite Facebook să conecteze cât mai mulți oameni.

Documentul a fost intens criticat pentru că ar arăta că Facebook acționează fără scrupule și nu îi pasă de utilizatori.

Cel mai controversat paragraf este următorul: ”Poate să se risipească o viață dacă cineva este expus la bullying. Poate cineva moare într-un atac terorist coordonat prin uneltele noastre. (...) Asta facem. Conectăm oamenii. Punct. De aceea, tot ce facem pentru a crește este justificat.”

Mark Zuckerberg a reacționat joi, spunând că autorul acestei note este ”talentat, dar pus pe harță” și adaugă că mulți din Facebook nu erau de acord cu opiniile lui. Zuckerberg a mai spus că Facebook nu se ghideaza după principiul ”scopul scuză mijloacele” și că misiunea Facebook nu este doar de a conecta cât mai mulți oameni, ci și de a-i apropia.

Interesant este că Bosworth, autorul documentului, a spus joi că nu era de acord cu cele scrise nici în momentul în care a redactat textul, versiunea lui de acum fiind că a vrut să aducă în prim-plan lucruri care trebuiau dezbătute intens.

Sursa: Guardian