Mark Zuckerberg va depune mărturie în Congresul american pe 11 aprlie pentru a da explciații despre rolul companiei în scandalul Cambridge Analytica și despre modul în care au fost gestionate datele utilizatorilor, scrie AFP. CEO-ul Facebook a fost presat să dea explicații și a acceptat acest lucru.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful Facebook va depune mărturie în fața comisiei de comerț și energie din Camera Reprezentanților din Congresul SUA, a anunțat președintele comisiei, Greg Walden.

Zuckerberg a fost supus recent unor presiuni intense pentru a oferi explicaţii publicului privind modul în care Facebook gestionează datele personale ale utilizatorilor.

În octombrie, Facebook şi-a trimis consilierul general, Colin Stretch, pentru a lua parte la audieri în Congres care au durat două zile în timp ce Zuckerberg a călătorit în China şi a distribuit pe Facebook fotografii cu costumul său de Halloween.

Presiunea a crescut atunci când s-a aflat că datele personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook au fost obţinute de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica şi au fost folosite pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA.