​Mark Zuckerberg și-a asumat responsabilitatea pentru scandalul care a afectat imaginea Facebook, a admis că multe lucruri puteau fi făcute mai bine, dar a spus și că nu a concediat pe nimeni din cauza scandalului Cambridge Analytica ce este legat de datele a 87 de milioane de utilizatori. ”Este foarte clar că nu am făcut destul pentru a împiedica abuzurile. Nu am înțeles clar responsabilitatea noastră. A fost o greșeală uriașă și a fost a mea”, a spus Zuckerberg, într-o conferință de presă. Compania a anunțat și cum vrea să-și facă regulile de utilizare mai ușor de înțeles.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zuckerberg și-a asumat o parte din vină pentru uriașul scandal ”Când construiești ceva precum Facebook, ceva ce nu s-a mai făcut, sigur apar și lucruri pe care le distrugi”.

Întrebat dacă ar putea fi demis, Zuckerberg a spus că nu știe să existe astfel de discuții. El a spus că nu a concediat pe nimeni după apariția uriașului scandal al datelor personale.

Șeful Facebook a admis că lupta cu diverse forțe care au intenții negative în rețea va fi una fără sfârșit ”Va fi o bătălie perpetuă. Niciodată nu poți rezolva toate problemele de securitate, este o cursă a înarmării”.

Zuckerberg a ținut să apere și politicile de colectare a datelor, spunând că utilizatorii au controlul și pot decide pentru marea majoritate a datelor, dacă vor ca acestea să ajungă la alte aplicații.

Compania a anunțat și că termenii de utilizare a platformei vor fi actualizaţi și a detaliat ce se va întâmpla. Contextul este neplăcut pentru Facebook, acuzată de ani buni că face tot mai complicat de accesat setările și că este foarte greu să faci modificări. Compania a anunțat și modificările legate de gestionarea datelor și aplicațiilor.

Ce spune Facebook acum

Facem politica noastră de date mai clară, fără drepturi noi de a utiliza datele dvs. pe Facebook

Este important să le arătăm utilizatorilor în mod clar cum funcţionează produsele noastre − este unul dintre modurile în care oamenii pot lua decizii în cunoştinţă de cauză cu privire la confidenţialitatea datelor lor. Aşadar, propunem actualizări ale termenilor noştri de utilizare, care includ şi angajamentul nostru faţă de toţi cei care folosesc Facebook. Explicăm serviciile pe care le oferim într-un limbaj mai uşor de înţeles. De asemenea, actualizăm politica noastră de date astfel încât să precizăm mai bine ce date colectăm şi cum sunt acestea folosite de către Facebook, Instagram, Messenger şi alte produse.

Aceste actualizări vizează clarificarea lucrurilor. Nu cerem noi drepturi de colectare, utilizare sau partajare a datelor dvs. pe Facebook. De asemenea, nu schimbăm niciuna dintre opţiunile de confidenţialitate pe care le-aţi făcut în trecut.

Iată câteva exemple legate de ceea ce veţi găsi:

  • Noi caracteristici şi instrumente: oferim informaţii despre facilităţi introduse recent. Faţă de ultima actualizare a termenilor de utilizare sau a politicii noastre de date, cu trei ani în urmă, acum puteţi cumpăra şi vinde produse pe , începe un pentru o cauză pe care o susţineţi, partaja videoclipuri şi <360> şi adăuga efecte creative la fotografiile dvs.
  • Experienţă personalizată: experienţa fiecăruia pe Facebook este unică şi oferim mai multe informaţii despre cum funcţionează acest lucru. Explicăm cum utilizăm datele şi de ce este necesar să personalizăm postările şi anunţurile pe care le vedeţi, precum şi Grupurile, prietenii şi Paginile pe care le sugerăm.
  • Ce împărtăşim: nu vom vinde niciodată informaţiile dvs. Avem responsabilitatea de a păstra informaţiile utilizatorilor în condiţii de siguranţă şi impunem restricţii stricte privind modul în care partenerii noştri pot folosi şi dezvălui datele. Explicăm toate circumstanţele în care împărtăşim informaţii şi transmitem mai clar angajamentele noastre faţă de oameni.
  • Publicitate: aveţi control asupra anunţurilor pe care le vedeţi şi nu împărtăşim informaţiile dvs. cu agenţii de publicitate. Politica noastră de date explică mai multe despre cum decidem ce anunţuri să vă afişăm.
  • Aceeaşi companie: Facebook face parte din aceeaşi companie cu WhatsApp şi Oculus şi explicăm cum împărtăşim serviciile, infrastructura şi informaţiile. De asemenea, facem clar faptul că Facebook este entitatea corporativă care oferă serviciile Messenger şi Instagram, care acum utilizează aceeaşi politică de date. Experienţa dvs. cu fiecare dintre aceste produse rămâne aceeaşi.
  • Informaţii despre dispozitiv: utilizatorii au cerut să vadă toate informaţiile pe care le colectăm de la dispozitivele pe care le folosesc şi dacă respectăm setările dispozitivului mobil (răspunsul scurt: da). De asemenea, am adăugat detalii despre informaţiile pe care le colectăm când sincronizaţi contactele dvs. cu unele dintre produsele noastre, inclusiv , despre care oamenii au întrebat recent.

Politica privind comportamentul periculos: explicăm mai bine modul în care combatem abuzurile şi investigăm activitatea suspectă, inclusiv prin analizarea conţinutului distribuit de utilizatori.

Surse: Reuters, CNN, facebook blog