Peste 3.000 de angajați ai Google au trimis o scrisoare CEO-ului companiei pentru a protesta în legătură cu rolul Google într-un proiect militar al Pentagonului. Proiectul în cauză se referă la un program gândit să folosească algoritmii pentru analizarea filmărilor făcute cu drona. Google spune că nu colaborează în proiecte cu caracter ofensiv, scrie The New York Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scrisoarea a fost trimisă către CEO-ul Google, Sundar Pichai, iar semnatarii spun că Google nu ar trebui să fie implicată în niciun business legat de războaie și că ar trebui să se retragă din proiectul în cauză, numit Maven. Ei mai vor și ca compania să promită că nu va mai lua parte într-un proiect militar, fiindcă imaginea ei ar putea avea de suferit.

De-a lungul anilor Armata SUA a folosit multe tehnologii dezvoltate de companii private și rar au fost protestele făcute publice. Google și-a încurajat angajații să dezbată în intern diverse probleme și de aici derivă și discuția de acum.

Google a spus că are o contribuție ”non-ofensivă” la acest proiect, iar compania, dar și Pentagonul, au asigurat opinia publică de faptul că tehnologiile companiei nu vor fi folosite pentru a crea o armă care își alege singură ținta și care poate trage fără operator uman.

Project Maven a început anul trecut și este un proiect-pilot care explorează modul în care poate fi utilizată inteligența artificială, mai ales la drone.

Rolul Google ar fi de a îmbunătăți modul în care pot fi interpretate imaginile filmate de drone. Semnatarii scrisorii se tem că tehnologia Google ar putea fi folosită pentru a ajuta dronele autonome să tragă cu mai mare exactitate.