​Videoclipul oficial al melodiei Despacito, care adunase peste cinci miliarde de vizualizări pe YouTube, a fost șters de hackeri, scrie BBC. Mai mulți artiști au fost afectați de acțiunea hackerilor care-și spun Prosox și Kuroi'sh. Clipul melodiei lui Luis Fonsi a stabilit pe 4 aprilie recordul de cinci miliarde de vizualizări, cifră neatinsă de niciun alt clip YouTube. Melodia portoricanului a fost lansată în ianuarie 2017.

HotNews.roFoto: Hotnews

Clipul a fost șters de hackerii care au pus o imagine cu un grup de oameni înarmați și mascați.

Pe un cont de Twitter care, aparent, aparţine unuia dintre hackeri a fost publicat mesajul: „Este doar de amuzament. Am folosit scriptul «youtube-change-title-video» şi am scris «hacked». Nu mă judecaţi, iubesc YouTube”, scrie BBC.

Clipurile unor artiști precum Shakira, Selena Gomez, Drake și Taylor Swift au mai fost afectate de atacul hackerilor care au postat și mesajul ”Free Palestine”. O parte dintre clipuri sunt active, însă titlul a fost schimbat și include în unele cazuri și numele hackerilor.

Clipul Despacito, interpretat de Luis Fonsi și Daddy Yankee, a fost hit-ul anului 2017. Clipul a depășit în 155 de zile două miliarde de vizualizări și în 275 de zile a trecut de patru miliarde.

O căutare după Despacito arată că cel mai vizionat clip nu mai apare