Facebook NU se folosește de microfonul telefonului pentru a asculta tot ce vorbești, spune Mark Zuckerberg
Este o teorie despre care auzim des; ai vorbit prin viu grai cu un prieten despre faptul că ai vrea să-ți cumperi o bicicletă, iar o jumătate de oră mai târziu în news feed-ul de Facebook îți apar reclame la magazine de biciclete. Și putem înlocui bicicleta cu aproape orice.
Ascultă Facebook-ul zgomotul ambiental și ne serveșste apoi reclame în funcție de ce se aude pe microfon? S-au scris mii de articole în ultimii ani, iar opninia generală a specialiștilor este că Facebook nu face asta, fiindcă ar fi complicat din punct de vedere tehnic și în multe cazuri ar fi imposibil.
În plus, nici nu ar fi nevoie. Facebook, dar și Google, au atât de multe informații despre noi, încât ne pot livra reclame bine țintite și fără să fie nevoie să asculte tot ce vorbim. În plus, la smartphone-urile simple, de intrare în gamă, puterea de procesare este scăzută și terminalele nu au cum să fie folosite pentru a ne spiona vocal.
Subiectul revine în prim-plan fiindcă un senator l-a întrebat pe șeful Facebook dacă suntem ascultați de companie. Răspunsul lui a fost ”Nu” și a ținut să adauge; ”Domnule senator aș vrea să fiu cât se poate de clar. Vorbiți despre această teorie a conspirației care s-a tot răspândit, cea conform căreia ascultăm prin microfon tot ce se întâmplă și folosim în reclame ce aflăm. Ca să fie clar; permitem oamenilor să filmeze cu sunet clipuri și să le distribuie în rețea”, spune Zuckerberg, explicând că acestea sunt cazurile în care Facebook utilizează microfonul telefonului.
În iunie 2016 Facebook a explicat faptul că nu folosește microfonul pentru a schimba în vreun fel ce vezi în News Feed ”Câteva articole recente sugerau că ascultăm conversațiile oamenilor pentru a le arăta reclame relevante. Nu este adevărat. Afișăm reclame ăn funcție de ce îi interesează pe oameni și de alte informații din profil, dar nu și în funcție de ce vorbesc cu voce tare.
De menționat că cei care au dubii în legătură cu acțiunile Facebook pot să intre în setările (reglajele) telefonului și să aleagă ca aplicația Facebook să nu mai aibă permisiunea să utilizeze microfonul telefonului.
Sursa: USA Today

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
Cum anume ar putea functiona FB daca ofera serviciile de stocare gratuit si nici nu vinde cumva altora informatia? Chiar asa! Sa-mi explice si mie cineva, ca tare as fi curios cum ar fi posibil. Problema in legatura cu vanzarea informatiei este cui vinde si sub ce forma.
La ce-ar folosi Facebook microfonul telefonului, când are oricum acces la traficul de voce și date care vine și pleacă din telefon? :)
A fost haios cind mi-au aparut la un moment dat reclame la pistoale dupa ce discutasem de banci sau, mai rau, reclame la servicii funerare, asta dupa ce discutasem despre niste boli.
Au psihologi buni, au creat o adevarata inteligenta artificiala care cauta cuvintele cheie, identifica dorinte, si apoi trece la un nivel superior, propunind solutii.
Oricum, ii multumesc Google-ului pentru ca, dupa ce m-am plins de poluare, mi-a dat reclame la purificatoare de aer.