​Mark Zuckerberg a avut o a doua zi de audieri mult mai grea decât prima, cei care l-au chestionat fiind mai insistenți și mai pregătiți. Șeful Facebook a admis că rețeaua colectează date și de la cei care nu au cont, adăugând că asta se întâmplă ”din motive de siguranță”. Facebook este un business care se bazează pe colectarea unui volum uriaș de date, însă compania are multe explicații de oferit despre cum sunt gestionate datele.

Mark Zuckerberg, in Congresul SUAFoto: Captura YouTube

Congresmenul Democrat Ben Lujan l-a certat pe Zuckerberg amintindu-i că, deși spune mereu că oamenii au control asupra datelor de pe Facebook, rețeaua strânge date și despre cei care nu au cont. Presat, Zuckerberg a admis că se întâmplă asta, invocând motive de securitate.

El a promis că va da mai multe detalii despre ce feld e date sunt stocate despre cei care nu sunt pe Facebook. În plus, el a promis că va oferi informații despre cum sunt userii monitorizați de Facebook pe toate terminalele lor, chiar și dacă se deconectează de pe contul de Facebook.

CNN notează că este ciudat faptul că Zuckerberg nu a dat legiutorilor mai multe detalii despre tipurile de date colectate, mai ales că o parte dintre informații sunt disponibile pe pagina de Help a Facebook. Este adevărat că puțini oameni intră acolo, mai ales că limbajul este tehnic.

Facebook explică pe pagina de Suport că face tracking atât pentru utilizatori, cât și pentru cei care nu au cont de Facebook, dar intră pe site-uri web unde sunt inserate butoane de Like sau Share.

”Dacă ești conectat pe Facebook și vizitezi un site web pe care se găsește butonul Like, browserul ne trimite informații despre vizita ta. Dacă ești deconectat de pe Facebook sau nu ai cont, dar vizitezi un site care conține butonul de Like sau alt plugin Facebook„, browserul ne trimite un set limitat de informații”.