Un tribunal din Moscova a ordonat blocarea aplicației de mesagerie Telegram, după ce aceasta a refuzat să furnizeze serviciilor de securitate ruse (FSB) cheile de decriptare care să permită citirea mesajelor utilizatorilor, relatează AFP și Reuters.

TelegramFoto: telegram.org

Autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor din Rusia a sesizat, la începutul lunii aprilie, justiţia pentru a cere blocarea aplicaţiei de mesagerie Telegram, care a refuzat să furnizeze serviciilor de securitate ruse (FSB) cheile de decriptare care să permită citirea mesajelor utilizatorilor.

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Rusia, a anunţat că a lansat o procedură la un tribunal din Moscova pentru a cere "limitarea accesului" la Telegram, aplicaţie de mesagerie criptată fondată de rusul Pavel Durov, creditată cu un nivel înalt de confidenţialitate a mesajelor.

Roskomnadzor ceruse pe 20 martie aplicaţiei Telegram să îi furnizeze cheile de decriptare și a dat atunci un termen de 15 zile.

"Ameninţările cu blocarea Telegram dacă aceasta nu furnizează datele personale ale utilizatorilor săi nu vor da rezultate. Telegram îşi va apăra libertatea şi confidenţialitatea", a scris Pavel Dunov pe Twitter.