VIDEO Peste 30 de companii de tehnologie au semnat un acord global de combatere a atacurilor cibernetice și promit să NU ajute guvernele care vor să pună la cale astfel de atacuri

de Vlad Barză     HotNews.ro
Marţi, 17 aprilie 2018, 14:58 Economie | IT


Companiile semnatare ale Cybersecurity Tech Accord
Foto: Microsoft
Marți, 34 de companii globale din domeniul tehnologie și securității au semnat Cybersecurity Tech Accord, un angajament public ce reunește cel mai extins grup de companii în efortul și promisiunea de a-și proteja clienții de pretutindeni împotriva atacurilor cibernetice, fie că este vorba de acțiuni ale grupurilor infracționale sau ale unor state suverane. Printre cele 34 de companii se află Microsoft, Facebook, Linkedin, HP, Dell, Nokia și Symatec.


 
Companiile și-au asumat angajamente bazate pe patru principii esențiale.

Apărare consolidată


Companiile vor implementa o apărare consolidată împotriva atacurilor cibernetice. Ca parte a acestei strategii și recunoscând faptul că toată lumea trebuie să beneficieze de protecție, companiile s-au angajat să-și protejeze toți clienții de pe întreg globul, indiferent de motivul din spatele atacurilor online.

Excluderea infracțiunilor

Companiile nu vor ajuta guvernele în lansarea de atacuri cibernetice și vor proteja împotriva manipulării sau exploatării produselor și serviciilor lor, în fiecare etapă a dezvoltării tehnologice, a designului și a distribuției.

Consolidarea capacităților


Companiile vor susține mai mult dezvoltatorii, utilizatorii și companiile care le utilizează tehnologia, ajutându-i să-și îmbunătățească capacitatea de a se proteja. Aceasta va include colaborarea privind noile practici de securitate și noile funcții pe care companiile le pot implementa în produsele și serviciile lor individuale.

Acțiune colectivă

Companiile vor extinde relațiile existente și vor stabili împreună noi parteneriate formale și informale cu industria, societatea civilă și cercetătorii în domeniul securității, pentru a îmbunătăți colaborarea tehnică, pentru a coordona dezvăluirea vulnerabilităților, a expune amenințările și minimiza potențialul introducerii de cod malițios în spațiul cibernetic.
Companiile semnatare este posibil să fi aderat anterior acordului sau fără un angajament public la unele sau la toate aceste principii, însă acest acord reprezintă un angajament comun, public, de colaborare în eforturile de asigurare a securității cibernetice. Acest acord rămâne deschis spre a fi luat în considerare și de noi semnatari din sectorul privat, de mari sau mici dimensiuni, indiferent de domeniu, credibili și cu standarde înalte de securitate cibernetică, care pot adera fără rezerve la principiile acestuia.

„Atacurile devastatoare din ultimul an demonstrează că securitatea informatică nu se referă doar la ceea ce poate face o singură companie, ci și la ceea ce putem face împreună,” a declarat președintele Microsoft, Brad Smith. „Acest acord larg al industriei de tehnologie ne va ajuta să adoptăm o direcție principială către metode mai eficiente de a colabora și de a proteja clienții din întreaga lume."

„Consecințele reale ale amenințărilor cibernetice la nivel global au fost dovedite în mod repetat. Ca industrie, trebuie să colaborăm pentru a lupta împotriva infractorilor cibernetici și pentru a împiedica atacurile viitoare să provoace și mai multe pagube", a spus Kevin Simzer, director general administrativ, Trend Micro.

Victimele atacurilor cibernetice sunt întreprinderi și organizații de toate dimensiunile, cu pierderi economice care se estimează că vor totaliza 8 trilioane de dolari până în 2022.* Printre alte perturbări și riscuri în materie de siguranță, atacurile cibernetice recente au cauzat închiderea unor companii de mici dimensiuni, amânarea de intervenții chirurgicale în spitale și împiedecare furnizării anumitor servicii de către instituții de stat.

Companiile semnatare ale Cybersecurity Tech Accord:

⦁    ABB
⦁    Arm
⦁    Avast!
⦁    Bitdefender
⦁    BT
⦁    CA Technologies
⦁    Cisco
⦁    Cloudflare
⦁    DataStax
⦁    Dell
⦁    DocuSign
⦁    Facebook
⦁    Fastly
⦁    FireEye
⦁    F-Secure
⦁    GitHub
⦁    Guardtime
⦁    HP Inc.
⦁    HPE
⦁    Intuit
⦁    Juniper Networks
⦁    LinkedIn
⦁    Microsoft
⦁    Nielsen
⦁    Nokia
⦁    Oracle
⦁    RSA
⦁    SAP
⦁    Stripe
⦁    Symantec
⦁    Telefonica
⦁    Tenable
⦁    Trend Micro
⦁    VMware

Cybersecurity Tech Accord este un angajament public asumat de 34 de companii la nivel global, pentru a-i proteja și susține pe utilizatorii civili din mediul online și pentru a îmbunătăți securitatea, stabilitatea și mobilitatea spațiului cibernetic.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

540 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Mare minciuna mare (Marţi, 17 aprilie 2018, 15:50)

    JoshuaTree [utilizator]

    HPE de exemplu Ca și companie nu mai exista, a fuzionat de anul trecut cu CSC si se numește DXC


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by