Cambridge Analytica, firma de date care a lucrat pentru președintele Donald Trump în campanie electorală din 2016, se închide după dezvăluirea că datele utilizatorilor Facebook au fost folosite fără consimțământ pentru a influența votul alegătorilor, relatează Reuters, citând Wall Street Journal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fondatorul Strategic Communication Laboratories (SCL), Nigel Oakes a confirmat că ambele companii se închid, potrivit Wall Street Journal.

Cambridge Analytica spune că a început procedura de insolvență în Marea Britanie.

Ziarul citează surse sub protecția anonimatului care spun că decizia a fost luată din cauză că ambele companii pierdeau clienți și se confruntau cu taxe judiciare în investigația Facebook.

Firma de marketing Strategic Communication Laboratories (SCL) se afla în centrul unei investigații cu ramificații globale, dupa ce filiala sa Cambridge Analytica a fost acuzată de mai multe mari ziare că a influențat alegerile prezidențiale americane și votul pentru Brexit folosind date private obținute de la zeci de milioane de utilizatori Facebook.

Datele a până la 87 de milioane de utilizatori ar fi fost afectate de scandal.

Cambridge Analytica, care avea birouri in Londra, New York si Washington, a folosit analiza datelor pentru a crea profile sofisticate ale diferitelor persoane pentru a prezice cum ar putea vota.