​Uber Technologies va face teste pentru livrările de mâncare cu drona, San Diego fiind orașul care va găzdui primele încercări. Uber are planuri mult mai mari pentru serviciile aeriene de transpport persoane, dorind să lanseze în 2023 primele servicii comerciale urbane. Pentru acest program aerian Uber a semnat o serie de parteneriate cu NASA, cu Armata SUA, dar și cu producători de mici aeronave.

Concept realizat de Embraer pentru UberFoto: Uber

Dara Khosrowshahi, CEO al Uber, spune că vrea ca oamenii să poată primi mâncarea comandată într-un interval cuprins între 5 și 30 de minute.

Autoritatea U.S. Transportation Department a ales 10 autorități și a desemnat câteva companii mari pentru a lucra la dezvoltarea unor programe de testare a livrărilor cu drona: Alphabet, FedEx Corp, Intel Corp, Qualcomm și Uber.

Uber are planuri mult mai mari decât simpla livrare cu drona: vrea să transporte în oraș în deplină siguranță persoane, cu vehicule electrice zburătoare. Cel mai recent concept prezentat poate zbura la peste 300 metri altitudine, cu viteze maxime de 230-330 km/h.

Uber își propune să înceapă testarea UberAir în Dallas și Los Angeles până în 2020. În Los Angeles se va începe cu 20 de baze, puncte de decolare și aterizare situate în diverse locuri, de la aeroport, până în centru.

Șeful Uber a spus că, dacă la preluarea mandatului era sceptic în legătură cu programul UberAir, acum este foarte optimist. ”La Uber nu este vorba doar despre mașini, ci trebuie să fie vorba despre mobilitate”, spune Khosrowshahi.

Compania caută noi orașe dornice să dea autorizație pentru testare și, pe termen mediu, să și implementeze astfel de servicii de transport în orașe de peste 2 milioane de locuitori.

Surse: Bloomberg, Reuters