​Facebook a suspendat 200 de aplicații după prima etapă a anchetei interne legată de aplicațiile care au avut acces la cantități uriașe de date ale utilizatorilor. Facebook a promis că va analiza zeci de mii de aplicații care au avut acces la datele user-ilor și că le va suspenda pe cele care au încălcat regulile platformei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook spune că a analizat până acum mii de aplicații pentru a vedea dacă acestea au folosit într-un mod incorect datele user-ilor. Primele concluzii au dus la suspendarea a 200 de aplicații, spune Ime Archibong, vicepreședinte pentru parteneriate la Facebook.

Compania spune că are echipe mari de experți angajați, dar și din afară, care analizează rapid cât de multe aplicații este posibil și le elimină pe cele care ridică suspiciuni. Ancheta va mai dura, fiindcă sunt de analizat zeci de mii de aplicații.

Scandalul Cambridge Analytica a scos la iveală faptul că multe companii care au acces la datele utilizatorilor au abuzat de acest drept și au colectat mult mai mult decât era permis. Facebook a promis, după numeroase presiuni și critici, că va lua măsuri pentru ca episodul să nu se mai repete.

Surse: Reuters