În SUA intră în vigoare abrogarea principiului neutralității internetului. Decizia a fost intens criticată și vor urma procese
Unul dintre principiile fundamentale ale internetului se referă la faptul că niciun fel de conținut nu trebuie tratat în mod preferențial, astfel că, spre exemplu, anumite site-uri nu trebuie să se încarce mai repede ca altele. Un anumit tip de conținut nu trebuie să fie dezavantajat în raport cu alt tip de conținut.
În general printre oponenții neutralității internetului se numără furnizorii de servicii web care sunt obligați să investească masiv în hardware, deoarece traficul pe internet a crescut enorm și tot mai multe dispozitive sunt online și a crescut cantitatea de conținut video urmărit online.
Astfel de companii spun că ar fi normal ca cei care plătesc mai mult să aibă prioritate, consecința fiind că pe site-uri foarte mari viteza va fi superioară, în timp ce pe paginile care nu sunt dispuse să plăteasca privilegiile, viteza va scădea.
Ajit Pai. șeful FCC, spune că eliminarea neutralității internetului este un lucru bun pentru consumatori, pentru că va ridica barierele care au împiedicat unele companii telecom să facă investiții.
Decizia arbitrului telecom FCC, care a estimat că fostele reglementări constituiau un obstacol în calea investițiilor, autorizează teoretic furnizorii de internet să moduleze viteza de trafic în funcție de conținut, ceea ce ar putea conduce la crearea unui "internet cu două viteze". De precizat că șeful autorității FCC este un om numit de Donald Trump, iar măsura intră în categoria celor care schimbă măsuri introduse de administrația Obama. care în 2015 a garantat protejarea principiului "net neutrality".
Partizanii "neutralitatii" se tem că furnizorii de internet vor fi tentați să ceară mai mulți bani pentru viteze mai mari și, spre exemplu, cei care se uit la seriale pe Netflix ar putea plăti mai mult strict pentru asta.
Companii precum Amazon, Facebook, Microsoft și Netflix au criticat la unison abrograrea principiului neutralității internetului în SUA, calificând decizia ca fiind dezamăgitoare și nocivă.
Surse: Reuters, BBC

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Uite ca si vesticii, nu te uiti unde vrei tu, te uiti si asculti ce vrem noi.
Dai 10.000, ai Dacia Logan.
Dai10 euro pe luna pt internet, ai ce ai...
Dai 50 de euro pe luna, ai cu totul altceva.
Unde e problema?
Gandeste-te la ce impact o sa aiba asupra site-urilor de e-commerce, de streaming audio/ video si de file-sharing. Problema este ca aceasta noua legislatie ii afecteaza nu doar pe ei, ci si pe tine. Daca Po*nhub nu vrea sa plateasca 80k Eur pt Audi, o sa trebuiasca sa te intorci la reviste.
Eu daca am un site comercial cu care vreau
sa- mi vand mai repede produsele., ma duc la furnizorul tau si cumpar acces mai rapid la site-ul meu + posibile alte facilitati.
Totusi ar trebuii sa fie facuta o lista publica cu site- uri favorizate, si cat anume, pe care sa o poti consulta si sa decizi daca mai ai nevoie de furnizorul ala.