SIVECO Romania, cea mai importanta companie romaneasca de software, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 70 milioane dolari, cu peste 65% mai mare fata de 2006. Pentru 2008, conducerea firmei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, urmand tendintele ultimilor ani. Conform intentiilor declarate, o parte importanta a profitului obtinut va fi reinvestita in activitati de cercetare – dezvoltare.

Aceasta orientare a companiei se datoreaza in special obiectivelor sale de business. Astfel, SIVECO Romania isi doreste dublarea valorii de piata a companiei in urmatorii trei ani. Acest obiectiv se bazeaza pe o crestere anuala organica, dar si prin construirea si implementarea unei strategii coerente si competitive la nivel regional si european. Primii pasi au fost deja facuti in aceasta directie, iar SIVECO doreste sa devina unul dintre principalii integratori software regionali, iar - pe termen lung - lider la nivel european.

SIVECO Romania si-a castigat si consolidat de pe acum pozitia de furnizor de solutii de eInclusion la nivel national si international, implicandu-se constant in proiecte majore de informatizare care asigura accesul nediscriminatoriu la solutii de eLearning, eHealth, eAgriculture, eBusiness.

In acest sens Florin Ilia, VP Business Development al SIVECO Romania apreciaza ca „Parteneriatele pe care le dezvoltam, atat la nivel national cat, mai ales, la nivel global, reprezinta o dovada in plus a maturitatii organizatiei noastre. Consideram ca modelul nostru de business trebuie dezvoltat cu ajutorul partenerilor, atat in cadrul proiectelor locale, cat si al celor internationale”.

Irina Socol, Presedinte&CEO la SIVECO Romania priveste spre viitor cu incredere si este pregatita sa conduca echipa sa intr-o noua etapa unde „evolutia nu se mai face prin acumulari, ci prin salturi calitative”. Proiectele mari si foarte mari in care se va implica SIVECO vor trebui privite prin prisma maximizarii calitatii rezultatului final. Astfel, doamna Irina Socol este de parere ca „Eforturile vor trebui concentrate in directia proiectelor cu un anumit statut, la care participarea in consortiu devine deseori obligatorie – cel mai bun rezultat final fiind garantat prin reunirea de expertize valoroase in domenii complementare ce reprezinta diverse laturi ale aceluiasi proiect”.

Pentru 2008, compania isi propune consolidarea pozitiei de important exportator de know-how si de partener de incredere in derularea de proiecte informatice de mare anvergura la nivel international si, implicit, cresterea notorietatii internationale a brand-ului SIVECO.

„Extinderea internationala a afacerilor noastre in tari din spatiul CIS, Orientul Apropiat si Africa este doar la inceput. Sunt sigura ca in anul 2008 vom incepe o adevarata ofensiva internationala. Fara a parasi piata romaneasca, ce continua sa detina un potential impresionant, ne orientam catre exportul de know-how in dezvoltarea de proiecte informatice complexe pe cat mai multe piete externe, acolo unde exista similitudini si putem valorifica la maxim expertiza castigata la nivel national”, spune Irina Socol.

Conform studiilor de piata elaborate de International Data Corporation (IDC), SIVECO Romania este plasata pe pozitii de top, atat pe piata de solutii EAS (Enterprise Application Software) din Romania, cat si pe cea de servicii IT. Totodata, conform celor mai recente rezultate, SIVECO Romania detine cote de 21,2% din piata locala de EAS (fiind liderul firmelor romanesti furnizoare de solutii de afaceri) si de 9,7% din piata locala de servicii IT.