​Zitec, companie românească specializată în dezvoltarea de soluții, servicii și produse IT, a inaugurat noul sediu, în zona Timpuri Noi din București și continuă angajările, spune Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator al companiei. Zitec are 160 de angajați și în noul sediu mai este loc pentru 70. Compania a avut anul trecut afaceri de 20 milioane lei și profit de aproape 500.000 lei. În 2017 eMAG a cumpărat un sfert din acțiunile Zitec, pentru 1,7 milioane euro.

In noul sediu ZitecFoto: Zitec

Zitec a închiriat un etaj dintr-o clădire nouă de birouri din zona Timpuri Noi, iar acolo au fost relocați 120 dintre cei 160 de angajați din țară. Compania mai are un birou la Brașov, unde va ajunge la 20 de angajați și alți 20 sunt la Atelierul Digital.

Noul sediu se întinde pe 1700 mp și motivele principale pe care Zitec le-a folosit în design-ul noului birou sunt science fiction-ul și spațiul cosmic. Investiția a fost de aproximativ 400.000 euro.

Conceptul a fost realizat de studioul de arhitectură Prographic, iar elementele grafice au fost concepute intern, de către echipa de Graphic Design a Zitec.

Compania vrea să mai deschidă birouri în țară, dar ia în considerare doar orașe în care se poate ajunge cu trenul în două-trei ore de la București.

Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing.

Compania este interesată să investească în continuare în startup-uri și va face în cursul verii un anunț în acest sens.

Zitec a avut anul trecut afaceri de 5 milioane euro și estimează o creștere de aproximativ 30%. Anul trecut a fost pentru Zitec și un an de investiții în produsele proprii: Regista.ro, o aplicație care asigură

gestiunea electronică a registrului de intrări și ieșiri din organizații cu flux mare de documente.

Peste 30% din veniturile companiei provin din proiecte externe, dezvoltate pentru partenerii din SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția, Italia sau Olanda. Clienții Zitec activează în industrii variate, precum fintech, logistică sau e-commerce.