​Facebook a anunțat că renunță la proiectul Aquila care consta în lansarea de drone care să zboare la altitudini mari și să furnizeze conexiune la internet locuitorilor din zonele izolate. Facebook va închide și centrul de cercetare din Marea Britanie unde a fost dezvoltată drona. Compania lucrează din 2014 la proiect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook a prezentat în august 2015 Aquila, drona solară cu care intenționa să furnizeze conexiuni la internet locuitorilor din zone izolate. Drona poate zbura trei luni fără oprire, va atinge altitudini cuprinse între 18 si 27 km, iar anvergura aripilor era de 42 de metri.

Facebook spunea atunci că dronele vor comunica între ele prin unde laser, iar cu stațiile de bază de la sol vor comunica prin semnale radio. "Stațiile de la sol vor transmite semnale radio internet către o care va transmite mai departe către celelalte drone din constelație, prin tehnologie laser", explicau cei de la Facebook care adăugau că dronele vor transmite apoi semnale radio către userii de la sol.

Cu echipamentele telecom instalate, aceste aeronave puteau cântări 400 kg, iar anvergura aripilor era de 42 metri, precum la un Boeing 737.

Acum, Facebook a anunțat că nu va mai investi în Aquila, că va închide centrul de cercetare din UK care a construit aeronavele de test și că va lucra cu parteneri din domeniul aviației.

Sursa: USA Today