Mii de angajați ai Amazon din Germania fac grevă marți și cer condiții mai bune de muncă, alăturându-se colegilor de la logistică din Spania și Polonia, scrie Reuters. Protestul coincide cu ziua promoțiilor Prime Day, iar sindicatul spune că angajaților europeni trebuie să li se garanteze condiții de muncă ce nu trebuie să le afecteze sănătatea.

Centre de distributie AmazonFoto: Amazon

Un reprezentant al sindicatului Verdi spune că angajații cer un contract colectiv de muncă care să le protejeze și sănătatea. Sindicatul spune că în centrele logistice condițiile de muncă sunt inumane și angajații parcurg zeci de kilometri în depozite și stau multe ore în picioare, punându-și sănătatea în pericol.

”Mesajul este cât se poate de clar - în timp ce gigantul online se îmbogățește el economisește bani pe seama sănătății angajaților”, spune Stefanie Nutzenberger de la sindicatul Verdi.

Amazon spune că se așteaptă ca o foarte mică parte dintre cei 12.000 de angajați din Germania să participe la protest. Compania spune că angajații cu contract pe perioadă nedeterminate au cel puțin 12,22 euro/oră după doi ani.

Luni, angajații de la cel mai mare centru spaniol de logistică au anunțat o grevă de trei zile, reclamând salarii mai mari decât cele propuse de Amazon.

Surse: Reuters, AFP