Uber și-a redus între aprilie și iunie pierderile nete până la 891 milioane dolari, față de 1,1 miliarde acum un an, în timp ce veniturile totale au urcat cu 40%, până la 12 miliarde doilari. Uber este evaluată la 72 miliarde dolari și intrarea pe bursă ar trebui să se producă până la final de 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Uber s-a retras de pe mai multe piețe unde avea pierderi sau concurență foarte puternică. Pe de altă parte, compania este afectată de interdicții în diverse orașe, cele mai recente fiind limitările din New York.

În total, Uber a avut venituri de 12 miliarde dolari trimestrul trecut, în creștere cu 40% față de perioada similară din 2017. Suma include totalitatea veniturilor din rezervări și din livrările de mâncare pe Uber Eats. Veniturile nete au crescut cu 60%, până la 2,8 miliarde dolari, suma referindu-se la ce rămâne la Uber după ce li se repartizează veniturile șoferilor și după ce se acordă și subvențiile.

Compania s-a retras din China, Asia de Sud-Est și Rusia, dar spune că se va concentra pe piețe mari precum India și Orientul Mijlociu, chiar dacă sunt investitori care cer retragerea și de pe aceste piețe.

CEO-ul Dara Khosrowshahi spune că va investi și în elemente care nu țin chiar de business-ul de bază, cum ar fi scuterele și bicicletele electrice, dar și serviciul Eats.

Surse: BBC, Reuters