​Facebook spune că o eroare în sistemele sale automatizate a fost responsabilă pentru postările care au dispărut joi, o parte dintre acestea fiind, în mod eronat, marcate ca fiind spam. Compania spune că va rezolva problema. Mulți români s-au plâns joi că postările lor au dispărut, dar la fel s-a întâmplat și în multe alte țări, cum ar fi Marea Britanie sau Franța.

Logo FacebookFoto: Hotnews

Iată răspunsul trimis de Facebook Europa, la solictarea HotNews.ro

”O eroare ne-a afectat astăzi sistemele automatizate, ceea ce a însemnat că unele postări au fost, în mod incorect, marcate ca fiind spam. Am identificat și soluția pe care o vom aplica pentru a rezolva problema. Ne cerem scuze tuturor celor afectați”

Iată răsspunsul original, în engleză.

An error affected our automated systems today, which meant that some posts were incorrectly marked as spam. We've identified a solution which we’re rolling out now to fix the problem. We apologize to everyone who's been affected!

Mulți utilizatori s-au plâns că postările le-au dispărut fără urmă, chiar și la numai câteva minute după ce le-au publicat. Cel mai celebru pe plan local a fost cazul postării Ambasadei Suediei, despre cei cinci conspiratori care au vrut în 1792 să-l asasineze pe regele Gustav III.

Mulți s-au întrebat dacă postările nu au dispărut din cauza unor ”armate de troli” care dau Report la diverse lucruri.

De precizat că Facebook face schimbări la algoritmii de identificare a știrilor false și a dezinformărilor, astfel că erori probabil că vor mai apărea, fiind vorba de multe modificări.

Facebook anunța la final de aprilie că acceptă în premieră contestații din partea utilizatorilor care consideră că anumite postări le-au fost eliminate pe nedrept de pe rețea