Utilizatorii aplicației de photo-sharing Instagram vor putea de-acum să evalueze autenticitatea conturilor, a anunțat rețeaua la câteva săptămâni după ce Facebook a introdus o funcție similară într-o încercare de a elimina conturile false de pe platforma sa socială, relatează Reuters.

Retele de socializareFoto: Pexels

Instagram a spus marți că va lansa funcția ”Despre acest cont/ About This Account” care le va permite utilizatorilor să vadă reclamele de pe conturi, țara în care este localizat contul, schimbările numelui utilizatorului în anul trecut, dar și alte detalii.

”Ținerea oamenilor cu rele intenții departe de platforma noastră este incredibil de importantă... asta înseamnă că încercăm să ne asigurăm că oamenii pe care îi urmăriți și conturile cu care interacționați sunt cine zic că sunt și încercăm să îi oprim pe agenții care ar putea cauza rău”, a spus co-fondatorul Instagram Mike Krieger.

Aceste funcții vor fi disponibile pe scară largă în următoarele săptămâni, a declarat Aplicație de partajare a fotografiilor într-o postare pe blog.