Panasonic își va muta de la Londra la Amsterdam sediul european, pentru a evita complicațiile ce derivă din ieșirea Regatului Unit din UE. Mutarea se va petrece în octombrie, a confirmat șeful Panasonic Europa, citat de BBC.

Televizoare PanasonicFoto: Hotnews

Mutarea este motivată de temerile legate de faptul că Japonia ar putea considera că Marea Britanie este un paradis fiscal, dacă Regatul va micșora mult impozitele pe care companiile le plătesc, a spus Laurent Abadie, șeful Panasonic Europa, citat de Nikkei Asian Review. Dacă Panasonic va plăti taxe mai mici în UK, ar putea să fie taxată mai mult în Japonia, a spus Abadie.

Panasonic se gândește de 15 luni la această mișcare, mai ales că nu este deloc clar ce se va întâmpla după Brexit cu libera circulație a bunurilor și oamenilor, fiindcă Regatul Unit și negociatorii UE nu au ajuns la un numitor comun.

În Marea Britanie sunt 800 de companii japoneze cu 100.000 de angajați. Printre cele care au anunțat că își vor muta sediul din Londra se numără Nomura și Sumitomo Mitsui.