Samsung Electronic a anunțat la târgul IFA Berlin lansarea unui televizor cu tehnologie OLED și rezoluție 8K, modelul fiind disponibil în patru variante, cu dimensiuni între 65 și 85 de inci.

Samsung QLED 8KFoto: Samsung

Pentru a obține imagini la calitate 8K, televizorul Samsung Q900R are o rezoluție Real 8K, ce dispune de o luminozitate de până la 4.000 niți - un standard pe care majoritatea studiourilor cinematografice îl au. Această caracteristică permite televizorului să producă de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor 4K UHD și de 16 ori mai mulți pixeli decât un televizor full HD, spune compania.

Modelul nu va fi la început disponibil în România, dar pe câteva piețe mari va fi lansat la final de septembrie. Modelul va fi disponibil în patru variante, cu dimensiuni foarte mari (65", 75", 82" și 85"),

"În cadrul Samsung s-a lucrat de-a lungul ultimilor ani pentru a contribui la creșterea calității imaginii premium, iar introducerea QLED 8K cu 8K AI Upscaling reprezintă un pas important, pe măsură ce privim spre viitorul ecranelor”, spune compania.

8K AI Upscaling este o tehnologie bazată pe inteligența artificială ce livrează o calitate a imaginii și a sunetului la un nivel compatibil cu 8K, indiferent de calitatea sau formatul sursei originale, spune compania.

Este nevoie de o astfel de funcție fiindcă nu există conținut 8K în prezent.

Televizorul recunoaște și analizează un număr de dispozitive de divertisment conectate, cum ar fi dispozitivele audio conectate prin cablu optic cu One Remote Control, şi poate comuta automat sursa de imagine și ieșirea audio a televizorului pentru o experiență optimizată de vizionare.