Compania chineză Lenovo a prezentat la târgul IFA Berlin un nou tip de laptop cu două ecrane, de data aceasta al doilea ecran având tehnologia e-ink, cunoscută de la e-readere. Modelul se numește Yoga Book C930, dispune și de un stylus, cântărește aproape 800 de grame și va costa 999 de euro. Printre laptop-urile lansate acum se numără și unul despre care compania spune că poate reda după încărcare 25 de ore de conținut.

Lenovo Yoga C930Foto: Lenovo

”Noul Yoga Book C930 este primul laptop cu ecran dual cu tehnologie eInk. Versatilul ecran E Ink se transformă într-o tastatură dinamică, ce poate fi personalizată, caiet digital pe care se poate scrie sau desena direct cu stylus-ul și chiar într-un e-reader prin simpla atingere a unui buton”, spune compania.

Yoga Book C930 are ecran de 10,8 inci (2560 x 1600 LCD), cântărește 1,38 kg și are 4 GB de RAM și 256 GB stocare SSD. Cântărește 775 de grame, iar autonomia bateriei este de 8 ore jumătate.

Modelul are procesoare Intel Core de generația a 8-a și prezintă o balama rotativă ce integrează un soundbar Dolby Atmos ”cu boxe special create pentru a propaga un sunet captivant”.

Yoga C930 vine cu un stilou care se încarcă în slot-ul său. Microfoanele far-range permit folosirea asistenților Cortana și Alexa, care pot recunoaște și primi comenzi de la 4 metri depărtare și atunci când laptopul e în modul stand by.