Samsung a anunțat că va deschide un nou centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale (AI – artificial intelligence) în New York City, SUA, pentru a-și consolida capabilitățile în acest domeniu. Compania mare are centre de AI în Coreea de Sud, Canada, Rusia și SUA.

Daniel D. Lee, Samsung ResearchFoto: Samsung

Situat în ”inima” orașului Chelsea, New York AI Center va fi condus de către Daniel D. Lee, vicepreședinte executiv al Samsung Research și autoritate globală în domeniul roboticii AI, care s-a alăturat Samsung Electronics în luna iunie a anului trecut.

Samsung a anunțat planurile de a-și extinde capabilitățile avansate de cercetare în AI pentru a angaja aproximativ 1.000 de specialiști până în 2020. Acesta va fi cel de-al șaselea centru de cercetare al Samsung din întreaga lume și va funcționa în parteneriat cu celelalte instituții de cercetare ale Samsung. Centrele AI suplimentare sunt situate în Coreea de Sud, Canada, Rusia și America de Nord.

Samsung are planuri mari în domeniul AI și a cumpărat în 2016 Viv Labs, companie fondată de o parte dintre creatorii Siri. Compania folosește tehnologii de inteligență artificială la asistentul virtual Bixby pe care vrea să îl pună pe toate produsele sale smart până în 2020.