Anul dificil pe care l-a avut Facebook, presărat cu diverse scandaluri, a influențat și încrederea angajaților în companie și a schimbat și modul în care aceștia își văd viitorul la Facebook, scrie Wall Street Jornal, citând un sondaj făcut în rândul angajaților. De exemplu, doar 52% dintre angajați s-au arătat optimiști în ceea ce privește viitorul companiei, față de 84% acum un an.

HotNews.roFoto: Hotnews

Wall Street Journal a citat rezultatele unui sondaj pe care compania îl face de două ori pe an pentru a vedea care este gradul de satisfacție al angajaților. 70% dintre cei întrebați au o părere generală favorabilă despre companie, cu patru puncte procentuale mai puțin decât acum un an. Întrebați cât ar mai intenționa să rămână la companie, media rezultată a fost de 3,9 ani, față de 4,3 ani în 2017.

12% dintre cei întrebați au spus că au de gând să mai stea la Facebook mai puțin de un an.

Degradarea moralului angajaților nu este surprinzătoare în contextul în care Facebook a avut un an extrem de complicat marcat de scandalul Cambridge Analytica, de informațiile privind interferențele rușilor și de recentele informații despre un atac informatic.

WSJ scrie că Mark Zuckerberg a discutat cu angajații și le-a promis că vor fi luate măsuri pentru rezolvarea problemelor

Scandalurile au afectat și acțiunile companiei care au scăzut cu 34% din iulie până în prezent, de la 218 dolari, la 144 dolari.

Surse: WSJ, CNBC