​Mark Zuckerberg vrea să aibă control total asupra deciziilor cheie de la Facebook și spune că rețeaua socială este ”în stare de război”, după ce imaginea companiei a avut de suferit din cauza numeroaselor scandaluri, scrie Wall Street Journal. Publicația mai scrie că Zuckerberg o învinuiește pe Sheryl Sandberg, al doilea om ca importanță în companie, pentru efectele scandalului Cambridge Analytica.

Mark Zuckerberg, in Congresul SUAFoto: Captura YouTube

WSJ scrie că, începând din iunie, Zuckerberg a convocat mai multe întâlniri cu directorii și le-a comunicat că își va schimba stilul de conducere, dintr-unul mai rezervat, într-unul mai agresiv în care să aibă control asupra tuturor deciziilor importante.

Schimbarea a supărat mulți directori și este explicația pentru numeroasele plecări din ultimele luni. Peste zece oameni cu funcții importante au plecat de la companie anul acesta, iar relațiile cu Instagram și WhatsApp s-au răcit, Zuckerberg dorind să se implice mai mult în modul în care aceste divizii vor face bani.

După cel mai recent scandal, pornit de la o anchetă amplă din New York Times, Zuckerberg ar fi catalogat modul în care presa a acoperit subiectul ca fiind ”bullshit”.

Șeful companiei le-ar fi reproșat subalternilor că s-au mișcat încet și că nu au acționat la timp în fața diverselor probleme cu care compania s-a confruntat, probleme care i-au afectat imaginea. Reproșuri i-ar fi adresat și numărului 2 din companie, celebra Sheryl Sandberg, pentru ce a urmat scandalului Cambridge Analytica.