Mark Zuckerberg, intens criticat în ultimii doi ani, a spus că nu este prevăzută vreo retragere a sa de la șefia companiei. Într-un interviu pentru CNN el a lăudat-o pe Sheryl Sanberg, a doua persoana ca importanță în companie, spunând că speră să mai rămână mult timp la Facebook. Zuckerberg a fost întrebat și ce i-ar spune față în față lui George Soros care cerea recent declanșarea unei investigații la Facebook, după campania de denigrare la adresa miliardarului.

Mark ZuckerbergFoto: Facebook

Mulți i-au cerut demisia lui Zuckerberg pentru că Facebook a fost implicată în scandaluri de răsunet, în ultimii doi ani. ”Nu voi face asta la nesfârșit, dar nu cred că în prezent plecarea mea ar avea vreun rost”, a spus șeful companiei.

La CNN a fost întrebat dacă puterea lui nu ar trebui controlată în vreun fel, dat fiind că Facebook are 2,2 miliarde de useri. Zuck a evitat răspunsul, spunând că, în curând, cei nemulțumiți că le-a fost îndepărtat un tip de conținut din rețea vor putea face apel la un organism independent. El spune că acest lucru reprezintă o dovadă de transparență, fiindcă Facebook nu va putea schimba o decizie luată de acel organism independent.

Întrebat ce s-a schimbat la Facebook în ultimul an, el a dat exemplu faptul că au venit noi directori și că structura de conducere s-a modificat enorm, în unele divizii fiind de nerecunoscut.

New York Times a publicat acum câteva zile un articol potrivit căruia compania a angajat o companie de relații publice pentru a-i discredita pe cei care critică Facebook prin a-i asocia cu numele lui Soros.

Zuckerberg a spus acum câteva zile că nu știa nimic despre firma de PR, dar spune că nu acest lucru contează, ci important este ca toate firmele cu care Facebook colaborează să respecte standardele impuse de rețeaua socială.

Ce i-ar spune Zuckerberg lui Soros? ”Știu că a fost ținta unor atacuri groaznice și acest lucru este oribil. Nu aș vrea ca cineva asociat cu Facebook să fie parte a acestor atacuri”.