Facebook a anunțat vineri că a descoperit un bug informatic ce pare să fi afectat 6,8 milioane de useri ale căror fotografii au putut fi accesate de terțe aplicații timp de aproape două săptămâni, în septembrie. 2018 a fost un an plin de breșe de confidențialitate pentru Facebook, de referință fiind scandalul Cambridge Analytica din aprilie și ”scurgerea” de date din octombrie, care a afectat 30 de milioane de conturi.

FacebookFoto: Facebook

Acum, Facebook a anunțat, după o anchetă internă, că a descoperit un bug pentru API-uri foto ce au dat unor dezvoltatori acces la fotografii celor care au dat unor aplicații acces prin Facebook Login.

Facebook spune că primele concluzii arată că s-ar putea să fi fost afectați 6,8 milioane de useri și un total de 1.500 de aplicații create de 876 de dezvoltatori. Breșa a fost activă între 13 și 25 septembrie, dar a fost reparată între timp.

Bug-ul a afectat și fotografii pe care userii le-au uploadat pe Facebook, dar nu le-au postat. Rețeaua spune că cei afectați vor fi notificați.