Apple face o rară deschidere a ecosistemului său și va permite instalarea aplicației iTunes pe televizoarele Samsung în următoarele luni, a anunțat la târgul CES Las Vegas compania asiatică. Apple are probleme cu vânzările iPhone în China și simte faptul că, la nivel mondial, piața smartphone-urilor se plafonează, astfel că are nevoie de surse suplimentare de venit.

Samsung si iTunesFoto: Samsung

Samsung Electronics a anunțat luni că va integra iTunes Movies și TV Shows, precum și AirPlay 2 pe televizoarele sale smart începând cu primăvara lui 2019. Implementarea acestor aplicații pe televizoarele smart Samsung din 2018 va fi posibilă printr-un update firmware.

În premieră în industrie, aplicația iTunes Movies și TV Shows va fi disponibilă doar pe televizoarele smart Samsung în 100 de țări. Serviciile de suport AirPlay 2 support vor fi disponibile pe televizoarele smart Samsung din 190 de țări.

Prin intermediul noii aplicații iTunes Movies și TV Shows de pe televizoarele smart Samsung, utilizatorii Samsung vor putea să își acceseze biblioteca iTunes deja existentă, vor putea să caute în magazinul iTunes și să cumpere sau să închirieze dintr-o selecție de sute de mii de filme și show-uri televizate.

Prin aplicația AirPlay 2, utilizatorii Samsung vor putea să acceseze clipuri video, fotografii, muzică, podcast-uri și multe altele din device-urile Apple direct pe televizoarele smart Samsung, inclusiv pe cele QLED 4K sau 8K, televizoare Frame sau Serif, precum și alte modele Samsung UHD.