În Polonia a fost arestat un angajat chinez al Huawei, dar și un polonez care a lucrat pentru Orange, acuzațiile fiind de spionaj, scrie Reuters care citează presa locală. Informația adaugă la controversa din jurul companiei Huawei care este privită cu scepticism în tot mai multe țări. Cei doi au fost arestați marți și sunt bănuiți că au acționat ”în contul serviciilor chineze și în detrimentul Poloniei”, a precizat Stanislaw Zaryn, ministru coordonator pentru serviciile speciale.

VarsoviaFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Canalul public de televiziune TVP a spus că agențiile de securitate au făcut percheziții la filiala locală a Orange unde lucrează polonezul. Orange a confirmat că agențiile de securitate au adunat materiale despre un angajat, dar nu au date alte detalii.

Huawei Poland nu a comentat informațiile.

AFP citează surse poloneze care spun că polonezul arestat a lucrat pentru agenții de stat și că este consilier pentru Orange Polska.

Cei doi vor fi reținuți pentru trei luni.

Presa locală scrie că polonezul este expert în securitate informatică și fost ofițer al Agenția de Securitate Internă ABW, iar cetățeanul chinez ar fi un director de la Huawei.