Samsung Electronics a anunțat că a început să producă în masă primul dispozitiv de stocare din industrie de 1 TB (terabyte) destinat aplicațiilor mobile din generația următoare. Noul dispozitiv de stocare flash oferă de 20 de ori mai mult spațiu de stocare decât o memorie internă de 64 GB și o viteză de 10 ori mai mare decât viteza unui card tipic microSD, util pentru a fi folosit în aplicațiile care necesită consum mare de date, spune compania.

Dispozitivul Samsung eUFS 1TBFoto: Samsung

După doar patru ani de la introducerea primei soluții UFS, eUFS de 128 gigabyte (GB), Samsung a trecut pragul de 1 terabyte, mult așteptat când vine vorba de memoria de stocare. Utilizatorii vor putea în curând să se bucure de o capacitate de stocare comparabilă cu cea a unui notebook premium, fără să aibă nevoie de carduri de memorie suplimentare, spune compania.

În aceeași dimensiune a ambalajului (11,5mm x 13,0mm), soluția 1TB eUFS dublează capacitatea versiunii anterioare de 512GB prin combinarea a 16 straturi ale memoriei flash Samsung V1200N (Gb) V-NAND de 512gigabiți și un controler nou dezvoltat.

Utilizatorii de smartphone-uri vor putea acum să stocheze 260 de clipuri video de 10 minute în format 4K UHD (3840x2160), în timp ce 64GB eUFS, care se găsește pe multe smartphone-uri de ultimă generație, este capabil să stocheze doar 13 videoclipuri de aceeași dimensiune, mai spune compania.

Samsung intenționează să extindă producția celei de-a cincea generații de 512Gb V-NAND la uzina din Pyeongtaek din Coreea, în prima jumătate a anului 2019, pentru a răspunde cererilor tot mai mari pentru unitatea de 1TB eUFS pe care le primește de la producătorii de dispozitive mobile.