Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
VIDEO Computerul IBM s-a luptat în argumente cu un specialist în dezbteri. Calculatorul a pierdut, dar IBM spune că rezultatul nu trebuie privit precum o înfrângere
Un sistem avansat de inteligență artificială al IBM a pierdut lupta de idei purtată cu unul dintre campionii europeni ai dezbaterilor, după o competiție de 25 de minute. Project Debater este un computer care poate dezbate cu oamenii pe diverse teme, după ce se informează singur și apoi își argumentează opiniile. IBM vrea să arate că, în viitor, computerele vor putea înțelege tot ce spun oamenii și vor fi capabile să poarte o discuție normală, ca de la om la om.
Sistemul este capabil să asculte un argument, să-l analizeze, să se documenteze apoi din milioane de surse și apoi să aducă un contra-argument.
Computerul a cules informații din 10 milioane de propoziții din presă și din lucrări de specialitate, dar în timpul confruntării nu a fost conectat la internet.
Computerul a avut un concurent uman redutabil, Harish Natarajan, câștigător a mai multor competiții de dezbateri. Ambele părți au aflat cu 15 minute înainte tema pe care se vor ”contra” în argumente: subvenționarea învățământului preșcolar. Fiecare parte a trebuit să-și exprime argumentele într-un discurs de 4 minute și în alte 4 minute să combată argumentele părții opuse. Alte două minute au fost pentru un scurt rezumat.
Regulile competitiției care s-a ținut în San Francisco prevedeau că va câștiga cel care va determina publicul să-și schimbe opinia. Astfel, înainte de dezbatere 79% dintre cei din public considerau că învățământul preșcolar trebuie subvenționat și 13% că nu, iar după dezbatere ponderea celor care erau pentru subvenții a scăzut la 62% (versus 30% pentru cealaltă tabără).
IBM a spus, după concurs, că nu se pune problema de victorie sau înfrîngere, ci de a crea până la urmă o inteligență artificială capabilă să înțeleagă limbajul uman într-o lume extraordinar de complexă.
În timpul demonstrației, creatorul proiectului, Noam Slonim, a fost printre cele mai emoționate persoane din încăpere. ”Este ca și când stai în public, iar pe scenă fiul tău concurează, în văzul întregii lumi, cu un pianist de talie mondială”.
Slonim a mai spus că suntem în fața unui moment rar ”Gândiți-vă că nu prea des ai ocazia să vezi o mașinărie purtând o discuție inteligentă cu un om tip de 25 de minute”.
În ultimii ani computerele au devenit tot mai bune în a recunoaște fotografii și fețe, dar și în traduceri instantanee, însă înțelegerea unei discuții între oameni și un răspuns la acea discuție reprezintă încă o mare problemă.
Ținta IBM este să construiască un computer capabil să interacționeze cu oamenii la fel cum oamenii interacționază între ei.
Sistemul IBM este mult mai complex decât aplicații cunoscute precum Google Assistent, prin faptul că nu se limitează la comenzi simple. Pe de altă parte, un sistem precum Debater este greu de construit, costă foarte mult și este departe de a fi perfect.
Surse; Bloomber, AFP, Seattle Timesm
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
5442 vizualizari
0 (6voturi)
Degeaba (Miercuri, 13 februarie 2019, 13:03) mitg [utilizator]
Pana (sau daca) nu vor avea computerele carisma, umor si spiritul unei persoane, te vei plictisi ascultand "dezbateri" pe care le poti citi exact din cartile si articolele din care fac masinariile crawling (dar mult mai incet, ce-i drept).
Noam Slonim, profesorul (Joi, 14 februarie 2019, 1:30) Rahan5 [utilizator]
de la Haifa ( creatorul proiectului) : ”Este ca și când stai în public, iar pe scenă fiul tău concurează, în văzul întregii lumi, cu un pianist de talie mondială”.
Foarte ,,optimista" declaratie !. Mai degraba este ca si cand stai in public, iar pe scena este casetofonul tau cu muzica de pian, si care concureaza un pianist uman. Mult circ - rezultate stintifice zero. Doar reclama (pentru prosti) pentru IBM. Mai ,,spectaculos" era cu robotii umanoizi ,,crainici de televiziune" de pe la televiziuni de acum vreo 2 ani. Aia macar aveau un cap cu ,,ochi si urechi" pe care le miscau. (Toata cutia craniana era ocupata doar....... cu mecanisme care ajutau robotul sa-si miste doar fata si capul) :- ))
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.
”Este ca și când stai în public, iar pe scenă fiul tău concurează, în văzul întregii lumi, cu un pianist de talie mondială”.
Foarte ,,optimista" declaratie !.
Mai degraba este ca si cand stai in public, iar pe scena este casetofonul tau cu muzica de pian, si care concureaza un pianist uman. Mult circ - rezultate stintifice zero. Doar reclama (pentru prosti) pentru IBM.
Mai ,,spectaculos" era cu robotii umanoizi ,,crainici de televiziune" de pe la televiziuni de acum vreo 2 ani.
Aia macar aveau un cap cu ,,ochi si urechi" pe care le miscau.
(Toata cutia craniana era ocupata doar....... cu mecanisme care ajutau robotul sa-si miste doar fata si capul) :- ))