​Uber se lansează joi la Iași, care devine astfel al cincilea oraș în care compania americană este prezentă. O călătorie de la aeroport la Palatul Culturii va costa aproximativ 17 lei, în condiții normale de trafic. Uber mai este prezentă în București, Cluj, Brașov și Timișoara și în ultimul an taximetriștii au protestat de mai multe ori contra aplicației.

Uber IasiFoto: Uber

Marius Manole, actor la Teatrul Național București, este primul utilizator care a încercat serviciul în Iași, orașul său natal.

La Iași, tariful de bază este de 2 lei, la care se adaugă 0,3 lei/minut și 1,8 lei/km. Tariful de anulare este 7 lei (dacă pasagerul anulează cursa după două minute).

„Suntem bucuroși să lansăm serviciul în Iași, al cincilea oraș din România în care Uber este disponibil. Iași a ales Uber în aceeași măsură în care Uber a ales Iași - mii de ieșeni au deschis aplicația cel puțin o dată în ultimele șase luni. Astăzi, orașul Iași se alătură altor zeci de orașe europene care au Uber - Paris, Londra, Berlin, Praga, Amsterdam, Lisabona, Varșovia și multe altele. Ne dorim ca Uber să devină un partener al autorităților locale pentru a rezolva problema traficului aglomerat, pentru a reducere poluarea dar și pentru a face din Iași un oraș mult mai prietenos cu turiștii” a declarat Nicoleta Schroeder, General Manager Uber, România.

Uber este prezentă în 600 de orașe din lume. În România s-a lansat în februarie 2015, la București, în august 2016 s-a lansat la Cluj, iar în noiembrie 2017 a intrat în Brașov și Timișoara.